Støtte på 50.000 kr.

Vores støtte på 50.000 kr. er målrettet projekter, der styrker lokale fællesskaber gennem konkrete initiativer, oftest i en ét-årig projektperiode.
Måske du vil søge til et projekt, som forbedrer den mentale, sociale og/eller fysiske sundhed i dit lokalområde. Vi ser gerne ansøgere, der vil lave forebyggende tiltag for at øge livskvaliteten og sikre sammenhold og sammenhængskraft lokalt.
Vi prioriterer initiativer, der har sikret en bred lokal opbakning.

Din ansøgning skal indeholde forskellige elementer. Du kan danne dig et overblik her, inden du går til vores ansøgningsportal. For at søge, skal du oprette en profil og du kan arbejde i kladde-format, inden du vælger at trykke indsend. Systemet vil altid gemme din tekst.  

Udover formalia som titel og oplysninger om dig og din organisation, skal du indsende en projektbeskrivelse. Denne skal indeholde et budget og en SMART-sikring. SMART[1] bruges til at give et overblik over dit projekt og hvad du skal fortælle os om dit projekt, når det er afsluttet. Når du skriver dine mål, er det derfor vigtigt at du overvejer, hvordan du vil indsamle data i løbet af din projektperiode.

Vi beder dig forholde dig til, hvor mange frivillige der er involveret i dit projekt og hvem der er målgruppen for dit projekt. Du skal beskrive begge dele så præcist som muligt.
Det er ikke kun fordi vi gerne vil vide det- du kan forhåbentligt bruge det som en hjælp til at få overblik over, hvem dit projekt er vigtigt for og om der er nogle interessenter, du mangler at inddrage.

[1] SMART står for: Specifik, Målbar, Accepterede, Realistiske, Tidsbestemte

SMART-sikring for rekruttering af målgruppen samt rekruttering af frivillige:

Specifikke 

Vær så konkret og specifik som muligt. Hvilken målgruppe henvender projektet sig præcist til, hvor befinder de sig, hvordan vil I rekruttere dem som deltagere?
Hvilke frivillige vil i rekruttere og hvordan? 


Målbare

Opstil resultater, der reelt kan måles, og sæt konkrete succeskriterier op for, hvordan det ser ud, når I er i mål. Hvordan kan man konkret se/måle effekten? Hvem skal foretage målingen?

Accepterede (og acceptable)

Sørg for, at målene er accepteret rundt om bordet – både af styregruppen, projektgruppen og af andre relevante interessenter (f.eks. lokalsamfundet). Uden fælles accept er målene ikke meget værd. 

Realistiske

Vær sikker på, at I faktisk kan komme i mål med de ressourcer, kompetencer og handlemuligheder, I har til rådighed. Målene skal være realistiske og opnåelige. Her er det relevant at lave en risikovurdering. Hvor er usikkerhederne i jeres projektet, og hvad kan I gøre for at imødegå dem? 

Tidsbestemte

Sæt deadlines for, hvornår målene skal være nået. Du kan operere med flere milepæle undervejs og et slutmål, eller måske er det mere relevant med flere deadlines alt efter, hvad dit projekt omfatter, og hvor komplekst det er. 

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med ansøgningsprocessen, er du meget velkommen til at række ud til os - se under kontakt.